Gramps 4.0 Wiki Manual - User Directory/nl

From Gramps
(Redirected from GRAMPS User Directory/nl)
Jump to: navigation, search
Gnome-important.png Opmerking over speciale auteursrechten: Alle aanpassingen aan deze pagina vallen onder twee verschillende auteursrechtlicenties:

Deze licenties geven het Gramps-project de maximale vrijheid om het wikihandboek als vrije inhoud voor toekomstige Gramps versies te gebruiken. Indien u niet akkoord gaat met deze dubbele licentie, pas dan de inhoud van deze pagina niet aan. U mag slechts middels externe links (gebruik: [http://www.gramps-project.org/...]) naar andere wikipagina's verwijzen die enkel onder de GFDL licentie vallen, en niet via interne links.
Gebruik daarnaast enkel de bekende conventies.


Vorige Index Volgende


Dit deel gaat over de verwijzing naar de Gramps-gebruikersmap die beschikbaar is op verschillende computersystemen.

De locatie van uw Gramps-gebruikersmap hangt af van het besturingssysteem dat u gebruikt en hoe uw computer werd geconfigureerd. In de volgende tekst moet <~gebruikersnaam> vervangen worden door de naam waarmee u inlogt op uw systeem.

De standaardlocatie voor de installatie van Gramps in een POSIX-stijl en omgeving :

/home/<~gebruikersnaam>/.gramps

Dit geldt zowel voor Berkeley Software Distribution, Linux, Solaris, Unix en OS-X wanneer u deze instructies gebruikt: Mac OS X Build from source.

Op een Mac worden bestandnamen die beginnen met een "." niet getoond door Finder. Om de toegang tot de gebruikersmap te vergemakkelijken, opent u een terminalvenster met Finder-Applications-Utilities-Terminal en geeft u daar in

ln -s .gramps gebruikersmap

op deze manier wordt de inhoud met Finder wel getoond. Of u klikt gewoon op 'ga naar' -> 'Ga naar map...' in de 'finder' en u geeft in

~/.gramps

De standaardlocatie voor een Gramps-installatie onder Windows is

C:\Documents and Settings\<~gebruikersnaam>\Application Data\.gramps

Op Windows7, wordt dit

C:\Users\<~gebruikersnaam>\AppData\Roaming\gramps\gramps34

De standaardlocatie voor een Gramps-installatie met een Mac OS X:Application package is

/Users/<gebreuikersnaam>/Library/Application Support/gramps
Vorige Index Volgende